Hjemmeapotekets top 10 olier og 3 uundværlige


Først og fremmest velkommen til en verden fyldt med muligheder og skønne dufte i hverdagen og i hjemmet og et særdeles virksomt og naturligt hjemmeapotek.

De mange muligheder overrasker. Hvor skal man starte, og hvordan gør du det bedst.

Her i indlægget finder du både EBogen og min Podcast om Top Ti olierne + 3 andre.

Lyt med på Podcasten 

 

Du kan læse videre, og du kan downloade Ebogen om olierne i Hjemmeapoteket og AromaTouch pakkerne, når du har købt dine første olier hos en af os. Men det får du altsammen mere at vide om når tid er. Det vigtigste lige nu, er at du kan lære lidt om olierne, og alt hvad du kan bruge dem til.

De fleste kender den skønne lavendelolie, og ved at essentielle olier er noget med skønne dufte. Men vidste du også at olierne er som en slags...

Livseliksir

...som tilbyder os at mærke efter på et dybere plan. De er dybt transformerende og guider os på vores personlige rejse indad, så vi kan vokse og passe på os og give os den omsorg – og det liv, vi har brug for.

Hvem er doTERRA? 

doTERRA 'OUR MISSION. We at dōTERRA are committed to share the life-enhancing benefits of therapeutic-grade essential oils with the world'. Vi ønsker at dele de livsforbedrende fordele og terapeutiske egenskaber som essentielle har med verden'

doTERRA startede med mange års erfaring i arbejdet med essentielle olier, men med en klar vision og et ønske om kun at anvende de bedste og rene olier. Olier, hvor der er trivsel på begge sider af olien. Derfor har doTERRA også skabt deres egen CTPG Certificering, som stiller de krav, som de ønsker at stå for i deres produkter. Krav som ikke findes officielt eller andre steder på markedet med essentielle olier.

CTPG Certificeringen handler om hele processen - fra valget af sted som planterne vokser på til kvaliteten af olien.

Der stilles krav til respekt og omhu i hele processen. Inden olierne hældes på flasker, foretages mange forskellige tests om stabilitet og renhed i olien hos uafhængige laboratorier.

  • Planterne gror og høstes på plantens naturlige voksesteder
  • Dyrkes af lokale bønder i et verdensomspændende netværk
  • Der gives gode vilkår til alle i processen, og lokalsamfundene støttes og løftes
  • Testes for renhed og indhold
  • Garanteret uden skadelige tilsætningsstoffer eller sprøjtemidler

 

 

Essentielle olier er koncentrerede ekstrakter af det som findes naturligt i rødder, blomster, frø, bark og andre dele af planter og træer. Planternes naturlige egenskaber kan vi bruge til at løfte familiens sundhed og støtte i mange af hverdagens gøremål og udfordringer. 

Hvordan kan du bruge de essentielle olier

Først skal du vide, at du ikke kan gøre noget forkert. 

Aromatisk

Når en essentiel olie inhaleres eller forstøves fra en kold diffuser, er vores det sanser og vores følelser der stimuleres, beroliges og slapper af.

Der er single olier og blends, som er blandinger, der er en sammensætning af flere olier som tilsammen mere kraftfuldt støtter noget bestemt. Det kan fx. være vejrtrækningen som Air blenden hjælper med, eller ZenGest som støtter fordøjelsen. Følg gerne med på vores Blog og i vores Facebookgruppe. Her deler vi de mange forskellige muligheder for at bruge olierne, og du er velkommen til at spørge.

Som tilskud.

Du kan med stor fordel også bruge de essentielle olier som et dagligt tilskud til at stimulere og fremme en følelse af mere velvære og balance. Olier, der ikke anbefales til invortes brug, vil have et sikkerhedslåg.

Af mange årsager er kosttilskud nødvendige. Selv om vi spiser sundt er næringen i meget mad ikke nok til at vi er fuldstændigt næret på celleplan. Mange kosttilskud taler ikke til kroppen så den forstår det. Det betyder, at meget ikke bliver optaget, og dermed ikke nærer vores celler. doTERRAs Long Live Vitality er bioavailable, hvilket betyder at det er tilgængeligt for vores celler og at det bliver optaget og omsat til næring og energi i vores celler, så det støtter funktionerne i vores krop.

De fleste mærker med det samme reaktioner når de tager doTERRAs Long Live Vitality efter anbefalingerne. Er man i tvivl, kan man stoppe i nogle dage, så mærker de fleste en tydelig forskel, også når de starter op igen. 

Lige netop dette kosttilskud kan afprøves i en måned, og hvis man ikke er tilfreds returnerer man de tomme bøtter til doTERRA, så bliver pengene refunderet. 

På kroppen

Oliernes mange fantastiske egenskaber kan med stor fordel optages ved at smøre olierne på huden. Ved massage eller påføring på et større område kan en bæreolie som kokos- eller mandelolie bruges.

Du kan altså roligt “tegne udenfor stregerne” og påføre olierne andre steder, hvis du føler for det. 

Dog er citrus og sol ikke godt sammen, så undlad at komme det på huden mindst 12 timer før du skal i solen. Du kan dog godt komme det i fx. vand eller en kop the.

Børn er meget mere sensitive end voksne. Så umiddelbart brug Børnekittet til de helt små, og er der brug for mere end det så med forsigtighed, men lad dem gerne selv vælge mellem olierne i Børnekittet - smøre på og snuse.

De allerfleste olier kan indtages fx. i vand eller mad. Vær opmærksom på når der er sikkerhedslåg - de kan ikke indtages. Og ellers så mærk efter og følg dine reaktioner. Kommer der kraftige reaktioner, så nedsæt dosis eller vent nogle dage.

Spørg endelig, hvis du er i tvivl. 

Måske du vil læse videre i Ebogen om olierne i hjemmeapoteket. Den kan du også udskrive, så den er lige ved hånden.

Værsgo' at downloade Ebogen 'Godt igang med essentielle olier' 

Kærligst Pia 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar