Betinas oplevelse med olierne

Betina Korsgaard

Min oplevelse af olierne

Dufter, indtager eller smører jeg på med største velbehag, nogle olier har jeg en modstand for. Hvis jeg har en modstand for en olie, undersøger jeg hvad den enkelte olie står for, det giver gerne god mening, så jeg er endnu ikke blevet ”snydt” i min egen erfaring med hvor jeg skal arbejde med mig selv, i forhold til hvad min lugtesans siger på olierne😉. Olierne giver mig en generel følelse/fornemmelse af sundhed og velvære, som at jeg gør noget godt for mig selv. Bryder du dig ikke om en bestemt olieduft, er det ofte fordi netop dén olie kan hjælpe dig. Brug den evt. under fødderne til du har vænnet dig til den.


Efterhånden som jeg startede op på olierne fik jeg, og får stadig, dannet nye erfaringer.

Jeg går fuldt ud efter min intuition, jeg læser på olierne efterfølgende, dette, når min nysgerrighed undrer sig over valget af olien for den givne dag. Jeg finder også på at søge efter en given tilstand i gruppen, og benytter mig af forslag som andre olieindivider har benyttet sig af.


Det er egentlig bare at springe ud i det, du kan nærmest ikke gøre noget forkert.

Jeg er MEGA fan af olierne og deres virkning på mig og mit helbred. Min energi på vej tilbage. Mit overskud på vej tilbage. Min livskvalitet er på vej tilbage. Olierne er min livseleksir.

Det er oldtidens videnskab vi tager op igen ved at benytte os af essentielle olier – BACK TO BASIC – tilbage til tiden før kemi og tilsætningsstoffer. Forskning om essentielle olier fortsætter ufortrødent og giver os en bedre og større forståelse for, hvordan man anvender olierne, og derved får de bedste resultater fra naturens vej.


Olier kan bruges på følgende måder:

Påføres huden - bland gerne med en bæreolie, i en roller eller direkte i hånden Olien transformeres bedre ind i dine medianbaner og blod med en bære olie.

Blandes - i din creme

Duftes - fra en kold diffuser – dette giver både en aromatisk og terapeutiske effekt

Indtages - via en veggie-kapsel (tomt vitamin-hylster) eller direkte i munden

Sprayes - jeg blander i en glasflaske og sprøjter lidt omkring i hjemmet eller bilen

Rengøring – bland et par dråber i rengøringsvandet

Madlavning - prøv dig frem da olierne er meget fyldige i blot 1 dråbe

Start med 1 dråbe ren olie 2-3 gange daglig, mærk hvordan du reagerer på olien. Hvis du føler ubehag, så sæt dosen ned og trap langsomt op til ønsket dosis. Har du den mindste tvivl, så tøv ikke med at spørge i gruppen, der er altid god erfaring at hente. Gå til lægen, hvis du føler du har brug for det.

Jeg bruger lidt af hvert, f.eks.:

Peppermint i roller under næsen, for ikke at næsen skal lukke alt for meget til når jeg sover.

Peppermint i ganen for at tage hovedpine/tunghed, en dråbe ren olie i håndfladen, sæt tommelfingeren på dråben og efterfølgende i ganen 10-15 sekunder, gnid den overskydende olie i håndfladerne og ”tør” dem af i nakken og til sidst, fold hænderne om næsen og snus dybt et par gange.

Peppermint i diffuser – for at få stemningen løftet – opkvikkende effekt.

Zengest blandet med Deep Blue i roller - under fødderne, i svangen, for at fremme fordøjelsen.

Balance - på solarplexus eller under fødderne, for at grounde og komme i balance med mig selv.

Ginger i navlen - for at støtte fordøjelse.

DDR-prime – for cellesundhed

Frankincense – genial til celler, hud og nervesystem. Højner bevidstheden om egne behov.

Lemon i vand - for at rense ud for dagens miljømæssige ”forgiftning” og fremme klarhed i sindet fra forvirring og tunghed.

Wild Orange i vand – for positivitet og glæde.

Zendocrine i roller - på maven for at rense organer og kroppens funktioner. Super til støtte i at ændre vaner i forandringsperioder.

Console i roller - på solar-plexus, for at lindre gammel og ny sorg som huskes i cellerne, genial til healing af ting vi har i ”rygsækken”, super god til trøst.

Melaleuca (Tea Tree) – for at passe på mig, selv, når jeg er nødt til at være i et forum jeg ikke er specielt glad for. Olien støtter min energetiske grænse, så jeg ikke bliver påvirket af andres energi. Hjælper også på uren hud, såsom bumser, udslet eller blot en hjælpe mod insektbid. Fremmer sundt immunforsvar

Morfin-bombe – blandet af frankincense, lemongrass, copaiba, DDR-prime, deep blue, melaleuca og oregano – 6 dråber af hver. Indtages i veggiekapsler mod stærke smerter.

Air i roller - på brystet og kinderne, for at transformere gammel sorg og smerte, lunger husker sorg. Air er også ideel til hoste og til at afhjælpe snorken.

Adaptiv i roller eller blot til at snuse de rene dråber - støtter i at gå fra stress til afslapning, slippe kontrol, finde ro, tillid og tryghed

Oregano i en veggiekapsel – 4 dråber 1 x daglig, som en udrensningskur – maks 10 dage og så hold pause. Dette grundet alt det der frigives i kroppen, skal dine organer også have mulighed for at komme af med. Fantastik til at støtte immunforsvaret.

Deep Blue i massageolie - når der skal masseres. Hvis jeg har været fysisk aktiv, kommet til skade med blå mærker eller har vrikket om på foden, så smører jeg Deep Blue på, dette for at tage generel ømhed og fremme healing i muskler og væv.


Praktisk/fakta:

Veggiecaps  er hurtigt opløsende, så der kan ikke blandes veggiecaps til dagen efter, kun til aktuelt brug. Hvis en blanding skal bruges, så lav blandingen i en tom olieflaske og tag dråberne derfra. Det er nemmere at sidde med en blandet flaske end at jonglere rundt med 3-4 forskellige flasker 😉

Rollere bruges til at blande dine egne Touch-udgaver.


HUSK - citrus olier ikke må smøres på huden, hvis du skal ud i solskinnet.

HUSK – der er enkelte olier som har sikkerhedslåg på, Deep Blue og Wintergreen, disse må IKKE indtages!

Jeg køber mine beholdere, rollere, pipetter og sprayflasker, hos Essentialoilsupplies.co.uk, der har de alverdens typer af glasbeholdere som er ideelle til olieblandinger og en hel masse andre spændende ting og sager 😊

Bæreolie er for eksempel fraktioneret kokosolie. Det siges at mandelolie kan blive harsk hvis det ikke benyttes inden for rimelig tid, så hvis du bruger mandelolie, så sørg for ikke at blande mere end du skal bruge indenfor et kortere tidsrum.

Jeg bruger en forstøver (af glas),

 den kan du fylde med vand og putte de olier i som du føler for. Hvis for eksempel stemningen er tynget, så benytter jeg elevation og bergamot som jeg sprayer ud i rummene i huset for at få løftet tungsindet væk. Brug kun glasbeholdere ellers brug blandingen med det samme. Lad ikke en blanding stå i længere tid i en plastbeholder, da plastikken kan frigive sundhedsskadelige stoffer du ikke ønsker puste i ansigtet, eller ud i dit hjem

Diffusere er en af de enkleste metoder til at bruge essentielle olier aromatisk på. Diffusere, skal altid være en ”kold”-diffuser, så opretholdes den terapeutiske effekt. Hvis en varm diffuser benyttes, vil det derfor kun være duften du får fornøjelsen af Ved at benytte sig af den aromatiske metode, går virkningen direkte ind i det limbiske system, som har forbindelse til hjernen, derved opnås den mentale og følelsesmæssige reaktion indenfor ganske kort tid. Alt efter ønsket effekt, kan vælges beroligende eller opløftende olier.

Indtages olierne via kapsel eller direkte i munden, kommer de direkte ind i det limbiske system som har forbindelse til hjernen og går ud i blodstrømmen via mave-tarmkanalen og derfra ud i alle organer i kroppen. Essentielle olier udskilles naturligt gennem lever og andre organer.

Ha en fantastisk fornøjelse med dit olieeventyr og velkommen til den naturlige levevej <3


Kærligst Betina


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar